Články
- MOJE DESATERO PRO INTUITIVNÍ STRAVOVÁNÍ aneb JAK SE NAUČIT JÍST PRO ZDRAVÍ, KRÁSU A POHODU NA STÁLO
- Vymaňte se z rodinných vztahových vzorců
- O chybách ve výchově a jejich vlivu na děti
- SUŠENÁ SYROVÁTKA - další komerční lež nebo po ní opravdu zhubnete???
- HUBNUTÍ A PROTEINOVÉ DIETY - vyberte si svoji cestu...!!!
- JAK UČINIT NAŠE TĚLO ZDRAVÝM PLNÉ PŘIROZENÉ ENERGIE?
- TRÁPÍTE SE? MÁTE STRACH Z JÍDLA? UŽ NEVÍTE CO JÍST, ABY JSTE NEPŘIBRALI? Možná vám mohu pomoci...
- Účinné intenzivní kardio - HIIT trénink - efektivní forma spalování tuku
- Potřebujeme maso pro naši výživu?
- Desatero zdravého životního stylu
- ÚSPORNÝ REŽIM V JÍDLE - Problematika jojo efektu
- Nutriční bomba - jedna z možných variant 'prevence zdraví'
- Trvalý úspěch přinese jen pomalé hubnutí
- Nadváha není jen otázkou krásy
- Čím zelenější, tím zdravější
- Proč se má při hubnutí hodně pít?
- Tajný typ - energetické bomby pro ducha i tělo
- Glykemický index
- Nejčastější mýty a omyly ve výživě
- Přílohy a hubnutí - vynechat nebo zařadit do jídelníčku?
- Co je dobré vědět o stresu...?
- ÉČKA v potravinách ...ŠKODÍ ČI CHRÁNÍ?
- CROSSFIT
- Energetická rovnováha organismu
- Spánek a jeho vliv NEJEN na redukci tuku
- ZADRŽOVÁNÍ VODY V TĚLE
- OVESNÉ VLOČKY ... vaše každodenní snídaně
- POMAZÁNKY - co a komu mazat
- JEDNODENNÍ PŮST - štíhlost a zdraví
- Obecná výživová doporučení pro SMĚNNÝ PROVOZ
- ROZHODNI SE!
- MÁŠ CHUŤ NA SMAŽENÉ JÍDLO, TUČNÉ MASO, MÁSLO NEBO ŠLEHAČKU? Dej si to a nic nepřibereš!!!!
- PUFOVANÉ CHLEBÍČKY neboli 'POLYSTYRENY'
- CHUTĚ NA SLADKÉ. Proč mě honí mlsná?
- Co jsou to 'VISCERÁLNÍ TUKY'?
- CHCEŠ RYCHLÝ NEBO TRVALÝ VÝSLEDEK???
- PROČ NEMÁME VÝSLEDKY, KTERÉ SI TOLIK PŘEJEME - NA TRVALO?
- JAK LZE SKRZE SEXUALITU OVLIVNIT NAŠE HUBNUTÍ A VEŠKERÝ JINÝ ÚSPĚCH?
Tajný typ - energetické bomby pro ducha i tělo
Zapomeňte, že jste kdy slyšeli, že ořechy jsou opravdovými původci tloustnutí. Jsou jimi jen tehdy, jestliže je člověk mimoděk konzumuje večer u televize, nejlépe ještě pražené a solené.
Ořechy jsou skutečným palivem – v tropech na mnoha místech s ohledem na látky, které obsahují, prakticky nahrazují maso. Obsahují totiž jen málo vody, zato však velmi mnoho bílkovin (více než maso) a mnoho tuku (zdravého, protože je to tuk rostlinný). Kromě toho je v nich samozřejmě mnoho minerálních látek a proslulé B-vitamíny, které jsou tak důležité pro nervy a mozek.
Ořechy přirozeně představují kalorickou bombu. 100 g dodá 600 až 800 kalorií. Ale nechceme se otrocky držet tabulek kalorických hodnot, nýbrž se pokusíme udržet naši linii vyváženou stravou. Proto ořechy můžete mlsat, jen s mírou (je to podobné jako s jinými pamlsky), nejlépe ovšem spolu s ovocem, jako jsou banány, jablka, hrušky. Také ne jen tak z dlouhé chvíle, protože v televizi po páté běží prastarý film, nýbrž jako skutečnou energetickou potravinu.
- Suché ořechy lze osvěžit omytím a vložením do mléka.
- Ořechy by se měly kupovat čerstvé, nejlépe ve skořápce, a pak je loupat. Je-li to pro vás příliš nepohodlné, dávejte v obchodě pozor na lhůtu skladovatelnosti.
- Hotové solené a pražené ořechy vlastně u vás doma nemají co dělat. Jednak si je můžete docela snadno připravit sami, a pak jsou koupené často chemicky upravované, aby se prodloužila jejich skladovatelnost.
- Ořechy je nejlépe uschovávat v plechové dóze – chladno a temno jim svědčí nejvíce. Je možno je také zmrazit, pak se dají zvlášť snadno loupat.